26 Kasım 2010 Cuma

Ve Zaman Geldi..:) {Pink Floyd Balesi}

Nasıl anlatılır, neresinden başlanılır inanın toparlayamıyorum. Klişe olacak ama, hani derler ya "Anlatılmaz Yaşanır" diye işte böyle bir gösteriydi Pink Floyd Balesi benim için. Pink Floyd şarkılarını isterseniz sevmeyin ya da Bale izlemekten hiç hoşlanmayın; ama bu gösteriyi izlerken inanın bir bütün olarak kucaklıyorsunuz tüm çalışmayı.

Gidemeyeceğim, nasıl yapsam derken davetiyemi kapıp koştum İstanbul Kongre Merkezi yollarında. Ne kıyafetim ne de başka işler güçler önemliydi benim için. Ya şimdi ya da kimbilir ne zamandı çünkü. Bir zamanlar bir arkadaşımın avuçlarıma koyduğu albümler farklı bir ruhla hayat bulacaktı çünkü. Ve o ruhun güzeliğini hissetmeye sadece dakikalar kalmıştı.

Salona benim gibi giden kaç kişi vardı acaba. Üzerimde kot, sweatshirt, spor ayakkabılarımla tıngır mıngır giyinen pek değerli izleyicilerin yanında kendimi bir an tuhaf hissettim. Sonuç da bale demek zerafet demekti birçoğumuz için. Ama dedim ya gözümü karartmıştım bir kere ve hiç bir şey umrumda değildi.

Ve Gösteri Başladı..
Bir sürü şey yazmak istiyorum buraya. Dansçılardan, müziklere, kareografiden sahne tasarımına kadar ama hiç birinden bahsederek merakınızı gideremeyeceğim, üzgünüm :/ Ama iyi bir şey yapıyorum sizler adına.. Gidin, güzel kırmızı koltuğunuza yerleşin ve soluksuz 90 dakikanın her saniyesini dolu dolu yaşayın; neler olacak merakıyla.

Fotoğraf çekmek çok isterdim ama malum kurallara uymak lazım, olmadı; ama üzülmedim de pek, o zaman saniyelerim tamamlanamazdı.

Ve Teşekkürler, sevgili showhow ekibine.. Bizlere bu güzel olanağı sundukları için. Cicili bicili kıyafetleri ve güler yüzleriyle bizleri karşılayıp yine aynı güler yüzleriyle uğurladıkları için. Ve sevgili Tolga'ya ayrıca teşekkürler :)

24 Kasım 2010 Çarşamba

Ve Sonun Da Pink Floyd Balesi - Bugünse Niyaz:)

İki güzel etkinlikten bahsetmek istiyorum sizlere. Normalde etkinliğe gittikten sonra yazarım, fotoğraflarını paylaşırım ama bu sefer dayanamadım erken gitti parmaklarım kalavyemin tuşlarına. İlki tabiki de Pink Floyd Balesi. Sakın "o ne; Türkiye'de mi?" demeyin alınırlar size valla :p :) Neyse ki geç kalmış değilsiniz. Çünkü ilk gösteri yarın. Ve Cumartesi gününe kadar sizi tam 5 gösteriyle kucaklıyorlar. {Yani ah kaçırdım, tüh tüh bir işim çıktı diyerek kaçma "durumlarınız" olabildiğince azalmış durumda ;)} Daha fazla detay için link hemen aşağıda. Gösteriden izlenimlerim ise çok yakında yine burada olacak:)

4 Gün 5 Gösteri

25 - 26 ve 28 Kasım'da saat 20:00'de
27 Kasım'da saat 15:00'de ve 20:00'de

http://www.showhow.com.tr/pink-floyd-balesi/

Ve Diğeri,


Niyaz'ı hiç uydunuz mu? Bu da hayırsa bu akşam ya da yarın akşam bir Babylon'a uğrayın derim. Niyaz Sufi gizemini ve trans müziğini bir araya getiren oldukça kısa süre içinde kendine geniş bir hayran kitlesi oluşturan çok renkli bir yapıya sahip. Ortaçağ İran şiirleri ve 300 yıllık İran halk şarkılarıyla 21. yüzyıl trans müziklerini birleştirerek tarihsel sınırları zorluyor. Peki Niyaz nedir derseniz hemen ufak bir bilgilendirmede de bulunabilirim:) Niyaz, Farsça ve Urduca dillerinde yakarma anlamına geliyor.

Yer: Asmalımescid Babyon
Tarih: 24-25 Kasım 2010
Saat: 21:30

Sonradan keşkelerle boğuşmamak adına her iki etkinliği de kaçırmamanızı önemle duyururum!! :)

8 Kasım 2010 Pazartesi

21. efes pilsen blues festivali bitti


41 gunde, 20 sehirde 26 konserle gerceklesen festival dün son konserleriyle turneyi ve 21. festivalimizi tamamlamış oldu. Bu senenin genç ve dinamik olan gruplarından ve her sene çıtayı yükseltmemizden belki de, 21 yılın seyirci rekorunu İstanbul'da kırımış da oluyorduk.





 ÇEKTİĞİM BAZI KARELER:)
Dolu dolu geçen bir festivalden sonra neler anlatılabilir ki.. özellikle bir çok şeyi biriktirdiyseniz. Genç oldukları için sıkıntı yaşanır korkusu, yerini mükemmel bir sorunsuz seyehate bıraktı. Sürekli kulakları çınlatan şen kahkahaların, yolculuklarda bile bitmeyen müziğin, eğlencenin, paylaşımın festivaliydi..
Örneğin Cumartesi İstanbul konserinde yaşanan bir olaydan bahsedecek olursak; Mitch Woods'un grubu tek tek sololarini yaparken, yaklasik son 10 konserdir gitarist Adam, solosu esnasinda Baris Manco'nun 'Lambaya puf de' parcasindan tonlar calmaya basliyordu ve sarkinin ilk 4 misrasini okuyorlardı. Seyirci de bunu duyunca coskuyla karsilik veriyordu her seferinde. Cumartesi günü de ayni seyi yaptiginda, seyircilerin arasindaki Dogukan Manco soka giriyor, arkadaslarindan mesajlar yagmaya basliyor.


Sonrasinda sahne arkasina gelerek tesekkur etti. Birlikte fotograflar cektirdiler.

Turne sırasında ise aldığımız bir haber bizi şaşırtıyor. Turnenin headlinerı Kenny Neal'ın ve eserlerinin Grammy ödüllerinde 7 dalda aday gösterildiğini öğreniyoruzırasında ise aldığımız bir haber bizi şaşırtıyor. Turnenin headlinerı Kenny Neal'ın ve eserlerinin Grammy ödüllerindğreniyoruz.

Adayliklari:
"Hooked On Your Love”

- Category 1 Record of the Year (#553 on the ballot) [This is for the performance on that track]
“Hooked On Your Love”
- Category 2 Album of The Year (#503)

“Things Have Got To Change”
– Category 3 Song of The Year (#704)
[This is a songwriter award]

“Things Have Got To Change”
- Category 26 Best Traditional R&B Vocal Performance (#039)

“Things Have Got To Change”
- Category 28 Best R&B Song (#110)

“Things Have Got To Change”
- Category 46 Best Improvised Jazz Solo (#301) - Lucky Peterson

“Hooked On Your Love”
- Category 67 Best Contemporary Blues Album (#064)

Seneye kimler olacağı şu anda muamma ama her sene yeni isimleri blues severlerle buluşturan efes ve pozitifin yine birbirinden harika sanatçıları ülkemizde ağırlayacağına kesin gözüyle bakabiliriz..