17 Temmuz 2010 Cumartesi

Tam Bir Açıkhava Diskosu'ndayız yani "Bedük ve FAITHLESS" da.

Yoğun hazırlık, bu yazın en sıcak gününe, yani Küçükçiftlik Park'taki FAITHLESS Konseri'ne denk geldi. Tırın Bulgaristan'dan gelme sıkıntısı, Dolmabaçe Sarayı'nın açılışından dolayı iznin olmasına rağmen şehir içine alınmama korkusu, derken hiç br sıkıntı yaşanmadan her şey planlandığı gibi gitti.


                                                         Biraz FAITHLESS Hakkında

Karizmatik solist Maxi Jazz, Sister Bliss ve Rollo’dan oluşan, İngiltere’nin en önemli dans müzik gruplarından Faithless, onlara dünya çapında ün kazandıran “Insomnia”, “God Is A DJ” ve “We Come 1” gibi elektronik müzikte çığır açan büyük hitlerle müzik dünyasına damgasını vurmuştu. Bu sonu gelmez büyük başarıların ardından Faithless, uzun bir aradan sonra yeni çıkacak albümleri “The Dance” den en yeni hitleri ve başarılı eski klasiklerini müzikseverlerle uzun bir aradan sonra paylaşmaya hazırlanıyor. Eski formlarından hiçbir şey kaybetmeyen efsanevi grup, bu son çalışmasıyla da yine milyonlarda seyreden bir albüm satışına ulaşmaya niyetli gözüküyor.


1995’de “Salva Mea” parçasıyla ilk çıkışını yapan grup, solist Maxi Jazz’in özellikle rap stilinde söylediği etkileyici vokalleriyle elektronik müziğin en önemli dönemine Faithless ismini kazımıştı. Şarkı sözlerinde sosyo-kültürel olaylara ve ruhani deneyimlere bolca yer veren Maxi Jazz, kendi karanlık ruhunu kattığı parçalarında dinleyenlere çok farklı deneyimler yaşatarak, birçok güçlü performansa imza attı. 1996 -2004 yılları arasında hepsi büyük liste başarısına sahip 5 albüm çıkaran Faithless, kendi stüdyo çalışmalarının yanı sıra Paul Oakenfold ve Robbie Williams gibi ünlü sanatçılarla da işbirlikleri yapmaya devam etti.


Faithless 4 senelik uzun bir aradan sonra bomba gibi bir albümle dans pistini geri almak için muhteşem bir dönüş yapıyor. 15 yıllık müzikal geçmişe sahip grubun yeni albümü hem house müzik ritimlerini hem de olmazsa olmaz Maxi Jazz’in imzası olan rap vokallerini içeriyor. 17 Mayıs’ta yayınlanması planlanan Faithless albümü The Dance, ismiyle de bize ipuçlarını veriyor.

Müzik otoriteleri tarafından bir klüp senfonisi olarak nitelendirilen yeni single “Not Going Home” ise alışılmışın dışında uzun, 7 dakikalık bir parça. 3 Mayıs‘ta piyasaya sürülecek yeni single, albümün içinde yer alan yoğun duyguları ve dans müziğinin Faithless tarafından icat edilen matematiğini göstererek, Faithless’ın taklit edilemez o büyük yetisini bir kez daha kanıtlıyor.

Konser Anı
Şu anda dışarı da inanılmaz bir kuyruk, içeri de mükemmel bir kalabalık Faithless'a eşlik ediyor. Olmeca'nın girişte seyircilere dağıttığı harika shot bardaklarıyla tekilalarını ardı ardına fondip yapan ve ardından Bedük'ün ve DJ Tuta'nın mükemmel müzikleriyle geceye hazırlanan seyirci şu anda kendinden geçmiş durumda. İnanılmaz bir açıkhava disko havası esiyor. Bir tek şey eksik o da kocaman bir disko topu..

Dün gece  Grace Jones'a gidemememin acısını sanırım bugün Faithless'da unutulmaya çalışıyorum:))

4 yorum:

bilgen dedi ki...

ben böyle bir konser olacağını tahmin etmemiştim. ço iyiydi. inanılmaz eğlendim. bir daha olsu istiyoruumm...!!

pınar dedi ki...

bu konserde hem çalışıp hem de gök yüzüne uçan bir ben yoktum herhalde:)

pınar dedi ki...

bu konserde hem çalışıp hem de gök yüzüne uçan bir ben yoktum herhalde:)

diay özden dedi ki...

yahu n garip bir gündü yle. düşündükçe gülme krizine giriyorum:)))))