20 Temmuz 2010 Salı

Bir Seal Gecesi

Dün gece Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi bir büyük ismi daha ağırlamanın mutluluğunu yaşıyordu. İKSV'nin 17. Uluslararası Caz Festivali kapsamındaki konser, aşkın mimarı olarak tanınan ve ünlü alman model Heidi Klum’la evli olan ünlü Amerikalı pop şarkıcısı Seal'ı ağırladı.  ÇEKTİĞİM BAZI KARELER:)

Yoğunluk, daha içeri girmeden kapıdaki giriş ve bilet sırasından anlaşılıyordu zaten. Ancak bu yoğunluğa rağmen içeri girmemiz sadece 3 dk sürdü ve bu benim için büyük bir başarıydı. Bazı ünlü simaların sırada beklemeden ve aranmadan yanımızdan geçip içeri girmeleri sinir bozucu olsa da, içeri hızlı girmenin mutluluğuyla pek üstüne düşmedik.

Konser alanı oldukça kalabalıkdı. Bizler de yerimizi almış konserin başlama saatini heyecanla beklerken, Killer'ın melodileri duyulmaya başladı. Islıklar ve alkışlar eşliğinde ilk parçasını bitiren Seal, seyiriciyi Türkçe "Hoş Geldiniz Türkiye" diye selamladı.

Konser "It's a man's worl" - " i can't stand the rain" gibi sakin, duygusal parçalarla başlayarak böyle devam edecekmiş gibi başlarda görünse de, ilerleyen dakikalarda bizi "Burda hiç bir kural geçerli değil. Tek bir kural hariç; O da eğlenmek" sözleriyle ayaklandırarak kendisine hayran bıraktı.

Normalde fotoğraf çektirmeyen, seyirciyle pek içli dışlı olmayan sanatçıları görmeye alışık olan halkımız, böylesine sempatik ve kendisine dokunulmasına her an müsade eden bir dünya starını görünce inanılmaz bir yarış içine girdi. Ve sahnenin hemen önünde loca olarak ayrılmış mekan bir disko alanına döndü.

Kalabalıkda duyduğum cümlelerin en başında Seal'ın cildindeki büyük probleme rağmen kendisiyle inanılmaz barışık olduğuydu, ve nedenini sorup duruyorlardı birbirlerine. Seal'ın yüzündeki yara, sistemik lupus eritematozus adlı bir rahatsızlığın sonucu. Bu hastalık, büyük bir yoğunluğu siyah ırkta görülen, sebebi bilinmeyen cilt, eklem, böbrek, kalp zarı, akciğer zarı gibi bir çok doku ve organ iltihabına bağlı çok sayıda bulgularla giden, değişik seyir gösteren ve bağışıklık sisteminin bozuk çalışması sonucu ortaya çıkan bir hastalık.. Yani doğduğunda değil ama var olunan genetik yapının etkisiyle daha sonradan ortaya çıkan bir durum.

2 yorum:

Bilgen dedi ki...

çok iyi bir yazı.. ellerine sağlık canım:)

Unknown dedi ki...

sağol tatlım.