31 Ağustos 2012 Cuma

Residencelar ve Kolaylaştırıcı Özellikleri


Rezidansların sağladığı en önemli konfor insanların günlük yaşamda ihtiyaç duydukları şeylerin bir arada ve her şeyden öte güvenli bir alanda sunulabiliyor olmasıdır. Güvenlik hizmetleri, otopark alanı, çocuklar için eğlenceli oyun parkları, sosyal olanaklar ve spor merkezleri bireylerin hayatlarını daha yaşanabilir ve kolay hale getiriyor. Rezidans yaşamında, ev ortamında ihtiyaç duyulabilecek tamir ve tadilat gibi ihtiyaçların son derece kolay giderilebilir olması, konut sahiplerinin buna zaman ve efor harcamaması da diğer avantajlar olarak öne çıkıyor.

Residence'ta Yaşam kimlerin tercihi?

Genel bir görüşe bağlı olarak sentezini yapmış olduğum bu konu; Residence-ların yoğun iş gününün sonunda eve gelen ev sakinlerinin, istedikleri birçok şeyi kolayca erişip ekstra stres yaşamadan sıkıntısız yaşamı tercih eden kişilerin tercihi oluyor. Zamanın kıymetli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu düşünen bireylere, rezidans yaşamının kazandırdığı büyük ayrıcalıklardan biride değerli zamandır. Ayrıca residence'lar ekstra güvenli olmaları ve konutlarda yaşayan ailelerin sosyalleşmelerine olanak tanıyan ortamları sunması nedeniyle, özellikle çocuklu bireylerin tercihi oluyor.

Son yıllarda yapılan konut projelerinde mutfaklar, dekorasyon ve konumlandırma olarak daha çok ön plana çıkıyor. Yapılan projelerin mutfaklarında ne gibi özellikler var; ne tür konforlar sağlıyor?

Projelerimizde yaşayan sakinlerin ve örnek dairelerimizi görmeye gelen misafirlerimizin en önem verdikleri yaşam alanının mutfak olduğunu gözlemliyoruz.
Mutfaklar ailelerin toplu olarak bir araya geldiği, aslında ailelerin içinde en fazla paylaşımın yaşandığı yaşam alanlarıdır. Yemekler burada hazırlanıyor; hatta çoğu zaman burada birlikte yenebiliyor. Özellikle güne başlarken sabah kahvaltımızı yaparız ya da günün sonunda burada aile ve arkadaş sohbetleri kişileri birbirlerine daha da yakınlaştırır. Bunların yanı sıra şehirli insanların yemek alışkanlıklarının değişmesi ve mutfağın bir hobi alanına dönüşmesi de mutfağın ev içindeki önemini artırdı. Özetle mutfak, ev sakinlerinin buluşma ve zaman geçirme yeri haline dönüştü.

Aslında mutfak ve bunun yanı sıra banyo gibi alanlar, bir evin kalite standardını belirleyen alanlar oldu. Buralardaki dekorasyonun ve kullanılan ürünlerin, evin görsel algısına sağladığı katkı büyük önem taşımaktadır.

Projelerinizi diğer inşaat firmalarından ayıran özellikler nelerdir? Projelerinizi özetle tanıtabilir misiniz?

Ofton İnşaat’ın en temel özelliği projelerini, İstanbul’un merkezî noktalarındaki az sayıda arsada bizlere sunuyor olmasıdır.  Bunu yaparken önem verdiğimiz ilk nokta binaların sağlam yapılar olması ve iç mekan – dış alan estetiğidir. “Elysium” markası altında sunduğumuz projelerimizde, bina tasarımlarımızın İstanbul gibi bir dünya kentinin panoramasına yakışır olmasına özen gösteriyoruz. Tasarım, kaliteli dış cephe ve altyapı malzemeleri, tüm projelerimizin ortak özelliği olarak ön planda bulunuyor.  Bu konuda, projelerimizin hayata geçeceği bölgeye pozitif değerler sağladığımızı ve çevresinin güzelleşmesine katkıda bulunduğumuzu söylemek iddialı olmaz diye düşünüyorum. Tabii bu durum emlak yatırımcılarının da yüzünü güldürüyor. Projelerimiz prim yapıyor; sadece kendisi yapmakla kalmayıp çevre konutlarında prim yapmasına aracı olmuş oluyor.

İç dekorasyona gelince; burada da ''kaliteli ürün'' politikamızdan ödün vermiyoruz. Bütün tedarikçilerimizin kendi sektörlerinde bilinen, kalitesini ispat etmiş şirketler olmalarına özen gösteriyoruz. Çünkü çalışmış olduğumuz bu markaların kalitesi bizim dairelerimizin yaşam kalitesini belirliyor. Bu konuda Ofton Ailesi olarak çok hassas davranıyoruz.

Konut sektöründe yeni trendleri belirleyen özellikler sizce nelerdir?

Konut sektörü, yerinde saymaya çok toleransı olmayan değerli bir sektör.  İnsanların değişen ve gelişen güvenlik, lojistik ve sosyal gereksinimlerine en çağdaş koşullarda çözüm sunmanız gerekiyor. Bireyler, daha önce de belirttiğimiz gibi, tüm ihtiyaçlarının bir arada karşılanabileceği, zamandan kazanabilecekleri şehir lokasyonlarında bulunan evleri tercih ediyorlar. Akıllı Ev konsepti ile her geçen gün bulunduğumuz sektör gelişiyor.  Tüketiciler de bu konuda son derece bilinçli. Sadece dayanıklılık yeterli olmuyor çoğu zaman; estetik de talep ediliyor. Ses - ısı yalıtımı, elektrik, su ve kanalizasyon gibi altyapı hizmetlerinin son teknolojilerle sunulduğu yapılar isteniyor.  İç dekorasyonda kullanılan ürünlerin kaliteli olması, teknik destek ve bakımının sağlanabilmesi gerekiyor. Sonuç olarak konut trendlerini belirleyen en büyük özellikler öncelikle estetik, ihtişamlı iç mekanlar ve kolay erişilebilinir imkanlardır.





Hiç yorum yok: