23 Haziran 2010 Çarşamba

Emeklemeden Koşan Festival; "Freshtival" :)



Her şey hummalı bir çalışmayla başladı. Üst üste gelen festivallerin ve konserlerin ön hazırlıkları ile iç içe geçmiş iş hayatımız, etkinlik günü hem sevinç, hem de ardında bıraktığı derin ağrılarla bir başka konsere bizi devir teslim etti. İşte uzunca bir süre yazıyla buluşamamamın nedeni de burdan kaynaklanıyor.

Takvimim 29 Mayıs'ı gösterirken, bizler Küçükçiftlik Park'da 2. günümüzü yaşamaya başlıyorduk. Parkın alışılagelmiş beton zemini serilen çimlerle bambaşka bir görünüm kazandı. Öyle ki insanlar sahneye Mika çıkana kadar yerlerinden ayrılmadılar. Çimlere serilmiş yüzlerce festgenç, sıcakların başlaması ile şehrin en işlek semtinde, böyle güzel bir festivalde yaza merhaba demenin şaşkınlığı içerisindeydi. Öyle ki alanda dolaşırken ayaklarım altında kalabilecek kafa, kol, bacak gibi uzuvlara zarar verebileceğim korkusuyla dolanmakta biraz ürkek davrandım.




Festivalin mutfağı nasıldı sorusunu cevaplamak hiç zor olmasa gerek. Küçücük bir odada çalışmaya çalışan güzel ekibimiz, aniden çkan eğlenceli kararlarla kendine küçük eğlenceler çıkartıyordu.:) Örneğin Mika'ya sahnede eşlik eden o eğlenceli gurup, sanıldığı gibi yabancı bir prodüksiyon değil, tamamen bizim ekibin hiç bir hazırlığı olmadan yer aldığı bir konseptti



Aslında belki bir çoğumuzun beklemediği kadar büyük ilgiyle tamamlanan festivale, Mika damgasını vurdu. Son ana kadar Mika'nın çıkmasını bekleyen kalabalık, Mika'nın sahne almasıyla, çimle bütünleştirdikleri vücutlarını gökyüzüne fırlattılar. Bu sırada bendeniz, anakapının dışına kadar taşmak üzere olan kalabalığın bir köşesinde kendine yer açmış, bir taraftan görevini yapmaya çalışan ancak üzerine yüklenen sorumluluğun bilinciyle ağırbaşlı tempomu tutmakla meşguldüm:)


Biraz sanatçılardan bahsedelim o zaman.Mika'dan önce sahne alan The Raveonettes Rock müzik severleri sert ama coşkulu ritmleriyle freshtival seyircisini Mika öncesi "Haydi Coşmaya Hazırlanın" duyurusu yaptı.Tabi Mika'nın sahnesinde neler olacağını bilemeyenler, olacaklardan habersiz yavaş yavaş hareketlenmeye başladı.










SaHne ÖnceSi Mİka;

Bu ne şeker bir insandır böyle. İnanılmaz sempatik, cıvıl cıvıl ve yerinde duramayan bir insan kendisi. Kulis ekibini zor durumda bırakmayan, hiç bir ani koşuşturmaya neden olmayan, kaprizsiz, hâlkulade bir müzik tutkunu kendisi. Sahne arkasında da fotoğraf çekimlerinde hiç bir sıkıntı yaşatmadığı gibi, birbirinden güzel pozlarıda bizimle paylaştı.














Ve Sahnede MİKA

Sahne inanılmazdı. Süprizlerle dolu, olağan üstü renkli, eğlenceli bir çalışma daha önceden izlememiştim. Yerinde duramayan, sahne üstünde yer alan tüm meteryallerin tepesinde görebileceğiniz bir sanatçı hayal edin. Biran seyircinin üstüne atlayacağından bile endişelendim. Böyle bir şey olsa sanırım ikinci el üstünde aşağıya çekilirdi:) Temponun hiç düşmediği, insanların yerinde duramadığı bu rengarenk konsepte, bir de İnönü Statyumu'ndan atılan havai fişekler eşlik etti.

Freshtival daha 2. Yılında vazgeçilmez bir festival olacağını böylelikle tüm müzik ve festival sevenlere kanıtlamış oldu. Emeği geçen :) herkese sonsuz teşekkürler.

Hiç yorum yok: